با توجه به درخواست مکرر شما عزیزان قصد دارم امروز چند نوع شیرینی خوشمزه را به شما آموزش دهم.
طرز تهیه کروسان گردویی:
مواد لازم برای کروسان گردویی
230 گرم کره
1/2 پیمانه شکر قهوه ای
230 گرم پنیر خامه ای
2 قاشق غذاخوری شکر
2 پیمانه آرد
1 عدد بزرگ تخم مرغ
1 پیمانه گردو
1/2 قاشق چای خوری نمک
طرز تهیه کروسان گردویی
کره و پنیر خامه ای را از قبل از یخچال خارج کرده و در دمای محیط قرار دهید تا کمی نرم شوند. کاسه مناسبی بردارید و شکر، نمک، کره و پنیر خامه ای را داخل آن بریزید و با هم زن برقی مخلوط نمایید تا کاملا یکدست شود.
در مرحله بعد آرد را اضافه کرده و به هم زدن ادامه دهید تا مواد مخلوط شده و خمیر درست شود. حالا خمیر را دو قسمت کرده و داخل کیسه فریزر قرار دهید و برای دو ساعت در یخچال نگهداری کنید.
بعد از دو ساعت خمیر را از یخچال بیرون آورده و روی یک سطح آرد پاشی شده قرار دهید. هر قسمت از خمیر را با وردنه باز کنید تا به شکل یک دایره پهن و نازک با قطر 30 سانتی متر درآید.
یک عدد تخم مرغ را در کاسه ای بشکنید و خوب هم بزنید تا باز شود ، سپس یک قاشق چایخوری آب به آن اضافه نمایید. با کمک یک قلمو از مخلوط تخم مرغ روی خمیر ها بمالید ، سپس شکر قهوه ای و گردو را با هم مخلوط کرده و روی آن ها بپاشید.
در ادامه یک چاقوی تیز بردارید و هر یک از خمیرها را به 16 مثلث یک اندازه تبدیل کنید. هر مثلث را از قسمت پهن تر خمیر به طرف راس آن رول نمایید و داخل سینی فری که با کاغذ روغنی پوشانده اید بچینید و به کمک قلمو سطح کروسان ها را به تخم مرغ آغشته کنید.
کروسان های گردویی را برای نیم ساعت در فری که از قبل با دمای 170 درجه سانتی گراد گرم شده بپزید. بعد از اینکه سطح کروسان (Croissant) ها طلایی شد آن ها را از فر خارج کرده و روی توری بچینید تا خنک شوند.
طرز تهیه کیک یزدی:
کیک یزدی نوعی شیرینی بومی یزد در مرکز ایران است و بیشتر در خود استان یزد برای پذیرایی در مراسم مذهبی از آن استفاده میکنند.
مواد لازم در تهیه آن، تخم مرغ، شکر، روغن جامد یا کره، آرد سفید، نمک میوه، جوش شیرین، بیکینگ پودر، ماست یا شیر، هل و در صورت دلخواه مقداری کشمش و خلال پسته است.
( این شیرینی همانند شیرینی دانمارکی و شیرینی نان خامه ای مناسب برای مهمانی و پذیرایی های مجلسی می باشد)
مواد اولیه مورد نیاز برای کیک یزدی
روغن مایع :175 گرم
عسل:یک قاشق غذاخوری
بیکینگ پودر :1 قاشق غذاخوری
پودر هل :یک و نیم قاشق غذاخوری
گلاب:3 قاشق غذاخوری
آرد سفید:300 گرم
تخم مرغ :3 عدد
شکر :200 گرم
ماست غلیظ :150 گرم
کیک یزدی
دستور پخت کیک یزدی ترد و خوشمزه
ابتدا همه مواد را از یک ساعت قبل از یخچال بیرون بیاورید تا به دمای محیط برسند.بعد فر را با دمای 200 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم شود. تخم مرغ ها را در ظرف مناسبی بشکنید و با همزن برقی چند دقیقه هم بزنید تا کاملا یکدست شود.سپس شکر را به تخم مرغ ها اضافه کنید و هم بزنید تا کرم رنگ شوند.بعد روغن مایع را به مخلوط شکر و تخم مرغ کرم رنگ شده اضافه کنید و هم بزنید .
1. تخم مرغها را با شکر با تخم مرغ همزنی میزنیم تا کشدار و کرم مانند شود.
۲. جوش شیرین و بیکینگ پودر را در ماست حل کرده به تخم مرغها اضافه میکنیم.
۳. آرد الک شده و هل و در صورت تمایل نمک میوه (سدیم سیترات) را به مواد اضافه کرده مخلوط میکنیم.
بعد از کمی همزدن مخلوط ماست را هم اضافه کنید و با مواد میکس کنید. بعد ار مخلوط ماست به ترتیب گلاب ، هل و عسل را اضافه کرده و هم بزنید. دیوارهای ظرف را تمیز کنید . مخلوط آرد و بکینگ پودر را با هم الک کنید و کم کم در چند مرحله به مواد مخلوط کنید و با همزن به آرامی هم بزنید. مایع آماده شده را سریعا به مرحله بعدی که ریختن در داخل قالب است میبریم تا مایه کیک منتظر نماند .
۴. روغن مایع را با مواد مخلوط میکنیم.
۴. مایه را در قالبهای کوچک چرب شده به اندازه دوسوم ظرفیت پر کنید. از این مقدار مواد میتوان ۱۸ کیک کوچک یزدی تهیه کرد.
۵. هنگام گذاشتن در فر مواظب باشید که سینی فر کج نشود چون خمیر نسبتاً شل است و ممکن است مواد در یک طرف کاغذ روغنی جمع شوند. خمیر را در فری که از قبل در دمای ۱۸۰ درجه گرم شده به مدت ۲۰ دقیقه میپزیم.
قطاب
پیشنهاد به رژیم پرکالری
یکی از کارهایی که قبل از عید نوروز خانمها به سراغ آن میروند درست کردن شیرینی خانگی است. شیرینیهای خشک و کوچکی که راحت خورده میشوند و میتوان آنها را مدت طولانی نگه داشت. در میان این شیرینیها، قطاب که از شیرینیهای سنتی ایرانی و سوغات معروف شهر یزد است به دلیل طعم و عطر مطبوع آن از شیرینیهای دیگر متمایز شده است. با طرز تهیه قطاب با ما همراه باشید و به استقبال دید و بازدیدهای نوروزی بروید.
زمان آماده سازی:
30 تا 60 دقیقه
زمان پخت:
کمتر از 30 دقیقه
مواد لازم برای تهیه شیرینی قطاب
ماست کم چرب
خرید آنلاین
نصف فنجان
آرد
دو فنجان
زرده تخم مرغ
دو عدد
بیکینگ پودر
یک قاشق غذاخوری
روغن جامد ذوب کرده
نصف فنجان
مواد لازم برای پر کردن قطاب
گلاب
چهار قاشق مرباخوری
پودر هل
یک قاشق مرباخوری
بادام خرد شده
یک قاشق مرباخوری
پودر قند
یک فنجان
مواد لازم برای پرکردن قطاب
در ظرفی مناسب پودر بادام، پودر هل و پودر قند را با مقداری گلاب مخلوط کنید.
طرز تهیه قطاب یزدی
مرحله اول
ابتدا بیکینگ پودر را داخل ظرف بریزید و در مقداری ماست حل کنید. سپس زرده تخم مرغ و روغن جامد را که از قبل ذوب کردهاید به ماست و بیکینگ پودر اضافه کنید و آن ها را هم بزنید تا خوب با هم مخلوط شوند. آرد را به تدریج به مخلوط مواد قطاب اضافه کنید و هم بزنید تا مواد به شکل خمیر در آیند. سپس خمیر را در درون نایلونی قرار دهید و آن را یک ساعت و نیم داخل یخچال قرار دهید. سپس خمیر را از درون یخچال بیرون آورید، روی سطحی صاف مقداری آرد بپاشید و خمیر را به کمک وردنه نانوایی نازک کنید و با دهانه یک لیوان دایرههایی را روی خمیر صاف شده قالب بزنید.
مرحله دوم
در مرحله بعد یک قاشق چایخوری از مخلوط مواد میانی قطاب بردارید. آن را در وسط خمیر دایرهای شکل بریزید، سپس لبه های خمیر را روی هم جمع کنید و با دست اطراف آن را چین بدهید. باقی مانده خمیرها را نیز به همین ترتیب با مخلوط مواد میانی قطاب پر کنید.
مرحله سوم
مقداری روغن درون قابلمه بریزید و قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید تا خوب داغ شود. سپس قطاب ها را درون روغن داغ بیندازید تا سرخ شوند و به رنگ طلایی در آیند.
مرحله چهارم
سپس قطاب ها را از درون روغن بیرون بیاورید و آنها را در درون صافی قرار بدهید تا روغن اضافیشان خارج شده و خوب خنک شوند. سپس در ظرفی مناسب مقداری پودر قند و هل را باهم مخلوط کنید و قطاب ها را در مخلوط پودر قند و هل بغلطانید.
نکاتی برای بهتر شدن قطابها
در تهیه قطاب، ابتدا آرد را چند بار الک کرده، بعد به مواد خمیر اضافه کنید.
میتوانید به جای ماست از همان اندازه شیر استفاده کنید.
برای طرز تهیه مواد میانی قطاب میتوانید به جای پودر بادام از پودر پسته استفاده کنید و پودر گردو را با شکر و دارچین، هل و گلاب را با هم مخلوط کرده و به عنوان مواد میانی قطاب از آن ها استفاده کنید.
اگر آرد را به تدریج به مخلوط مواد خمیر اضافه کنید خمیر شما تردتر خواهد شد.
در هنگام پیچاندن خمیر قطاب توجه داشته باشید که هیج جای خمیر نباید باز بماند.
میتوانید قطاب ها را به جای سرخ کردن روغن در درون فر با درجه حرارت ۱۸۰ سانتی گراد به مدت ۳۰ دقیقه قرار دهید.
برای تزیین قطاب از پودر پسته استفاده کنید.
مواد لازم مسقطی شیرازی
نشاسته :1 پیمانه
آب :7 پیمانه
شکر :3 پیمانه
کره :نصف پیمانه
خلال بادام :به مقدار لازم
خلال پسته :به مقدار لازم
زعفران آب کرده:به مقدار لازم
گلاب :4 قاشق غذاخوری
هل :به مقدار لازم
مسقطی شیرازی
طرز تهیه مسقطی شیرازی
مسقطی یکی از شیرینی های خوشمزه و پر طرفدار است که به عنوان دسر و پیش غذا استفاده میشود.
برای درست کردن مسقطی بهتر است نشاسته را از قبل بخیسانید، اول از همه آب و نشاسته خیس خورده را در ظرفی ریخته و خوب هم بزنید.
بعد از اینکه نشاسته در آب حل شد آن را از صافی عبور دهید تا یکدست شود. بعد در قابلمه ای ریخته و بر روی حرارت قرار دهید.
شکر را به همراه کره به نشاسته اضافه کنید و بگذارید تا مواد مخلوط شده بجوشند و غلیظ شوند.
در حین قوام آمدن نشاسته زعفران دم کرده را به مواد در حال جوشیدن اضافه کنید و مدام هم بزنید تا ته نگیرد.
بعد از اینکه نشاسته به قوام کافی رسید یعنی از فرنی غلیظ تر شد گلاب و هل را به آن اضافه کنید و 2 تا 3 دقیقه بعد حرارت را خاموش کنید.
درست کردن مسقطی
زمانی که مواد خوب جا افتاد و به شکل خمیری در آمد و از ظرف جدا شد ، ظرف مستطیلی شکلی را چرب کرده و مواد مسقطی را داخل آن بریزید و روی آن به اندازه دلخواه خلال بادام و پسته بریزید و کنار بگذارید تا سرد شود.
بعد از سرد شدن مسقطی را داخل یخچال بگذارید تا خودش را خوب بگیرد.
هنگام سرو آن را به شکل دلخواه برش بزنید و در دیس پذیرایی بچینید.
نکته:
این مسقطی حدود 3 الی 4 ماه داخل یخچال و در ظرف در بسته قابل نگهداری است.
اگر نشاسته را از قبل خیس کنیم ترشی آن گرفته می شود.
نون خامه ای
مواد لازم
8 عدد تخم مرغ
2 لیوان ارد
2 لیوان اب
100 گرم کره
نصف قاشق غ خ شکر
1 کیلو خامه زده شده
شکلات و پودر پسته برای تزئین
مراحل
کره و شکر و اب و میزاریم بجوشه وقتی جوش افتاد اردو اضافه و تا یک دقیقه هم میزنیم شبیه حلوا میشه بعد میزاریمش ی ظرف دیگ تا وقتی ک به دمای ولرم برسه بعد میریزیم توی هم زن تخم مرغ و وانیل و بکینگ پودر و مخلوط کرده و توی سه مرحله به مواد اضافه کرده کامل هم زده مواد یکدست و چسبناکی درست میشه..قالب و کاغذ روغنی میزاریم و با ماسوره به شکل یک یا دایره میزاریم و با دمای ۱۶۰ درجه میپزیم.